PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Ікра з печених баклажанів з сметаною від Юрія Ковриженка

20.06.2019

Ведучий  «Страва честі»  Юрій Ковриженко поділився ніжним весняним рецептом ікри з печених баклажанів зі сметаною. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.

Більше на тему: Теплий салат з баклажанів та перцю від Юрія Ковриженка

Икра из печеных баклажанов со сметаной рецепт

Інгредієнти:

  • Баклажан – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр
  • Зіра – 1/4 ч. л.
  • Паприка – 1/4 ч. л.
  • Горіхи грецки – 1/3 стакана
  • Насіння колендри мелене – 1/4 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник 3 зубочка
  • М’ята за смаком
  • Кінза за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Лаваш або білий хліб
  • Перець чорний мелений за смаком

Спосіб приготування:

  1. Баклажан запекти, бажано на вугіллі у кострі або мангалі, покласти прямо на вугілля (якщо нема такої можливості то на конфорці на відкритому вогні добряче спалити шкірку, а потім довести у духовці на 190 градусах до мякості) постійно перевертаючи,  до чорного кольору, поки не лопне шкірка, в середині він має стати мяким. Війняти мякоть, очистити від залишків згорілої шкірки. Дрібно порубати, як фарш на січеники.
  2. Натерти часник на дрібну терку або вичавити через часникодавку.
  3. Горіхи пропустити через мясорубку або почавити скалкою.
  4. Усю зеленину помити, відібрати листячко від черешків. Змішати усе листя зеленини та подрібнити ножем.
  5. Баклажан, горіхи, зеленину, часник, спеції на сметану змішати, додати сіль та перець за смаком.
  6. Подавати з хлібом або лавашем. Особливо добре смакує на природі.

Більше на тему: Десертна тарталетка з цибулевим джемом від Юрія Ковриженка

Смачного!

Читайте більше цікавих новин в Viber и Telegram СТБ

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: